saláty

Čínské zelí, rajčata a polníček

Potřebujete čínské zelí, rajčata a tročku zeleného polníčku( může být i jiný druh listů, třeba pampelišky), olivový olej, jablečný ocet, sůl, trošku vody.   Očištěné zelí nakrájíme na jemné malé kousky, rajčata nakrájíme na malé kousky a polníček také lehce nakrájíme. Vše smícháme ,...

červená řepa a mrkev

Nastrouháte mrkev a červenou řepu na jemném struhadle a zakapete trochou oleje a zamícháte. Není třeba už nic jiného přidávat.

kysané zelí s mrkví

Kysané zelí s mrkví je naložená zelenina jen se solí a ve vodě a vlastní šťávě , kde probíhá přirozené kvašení. Bohaté na vitamíny B, C a mnoho minerálů.   Nachystáme si nádobu na kvašení, většinou keramickou nádobu s víkem. Pořádně ji vyčistíme.  Očistíme a nastrouháme zelí na kvašení,...

mrkev a celer

Nastrouháme si očištěnou syrovou mrkev a syrový celer na jemném struhadle. Přidáme trošku oleje, stačí většinou 1 až 2 lžíce . Zamícháme a hotovo. Není třeba solit.

mrkvový s kokosem

Očistíme a nastrouháme na jemném struhadle mrkev, přidáme trošku oleje nejlépe za studena lisovaný, tak 1 až 2 lžíce, přidáme trošku citrónové šťávy trošku soli trošku  vody a zamícháme. Dáme do misek a nahoru na každou misku bohatě posypeme strouhaným kokosem.