Jáhly jako studentská rychlovka

Potřebujete:

 jáhly, plátkový tvrdý sýr, kečup.

 

Jáhly spaříme 3x vodou a pak zalejeme čistou vodou, si tak 2x tolik, co je jáhel dáme vody. Do vody lze dát trošku soli a klidně hřebíček.

Jáhly stačí zavařit a pak vypnout vařič a nechat v přikryté nádobě dojít v teple a páře. ( vytáhneme hřebíček)

Na talíř rozložíme plátkový sýr tak, aby se pokryla plocha talíře, kde chceme dát jáhly. Pak na ně dáme horké jáhly a ozdobíme kečupem. Vlivem horka se sýr stane takový natahovací a je to velmi rychlé a chutné jídlo, navíc i výživné.

Je vhodné doplnit zeleninovým salátem a nebo oblohou ze syrové zeleniny.

 Mě jáhly zachraňovali hlavně při studiu a když už po práci nebylo moc chuti experimentovat u vaření a byl velký hlad. Mňam!