Plněná paprika pohankou a sójovou drtí

 

tenké zelené papriky, podle potřeb, asi tak 6 kusů,

1 cibule, česnek

sójová drť, půlka sáčku,zeleninový bujón 1/2

pohanka 110 g,

250 ml vody, sůl,

paprika, pepř,zázvor, olej, sójová omáčka 1 lžíce.

rajský protlak 100g a 200ml vody, lžička soli, lžička cukru.

 

Sójovou drť zalejeme vařící vodou a přidáme tam zeleninový bujón.

 Pohanku dáme na sítko a prolejeme vařící vodou. Pak ji dáme vařit do osolené vody asi tak 200 ml vody na 100 g pohanky.

Na pánvičce osmahneme nakrájenou cibuli a koření na oleji. Přidáme zcezenou nabobtnanou sójovou drť a uvařenou pohanku a sójovou omáčkou. Dochutíme česnekem.

 Odkrojíme vršek papriky a vydlabeme jádřinec a jádérka. Naplníme směsí a poskládáme na vymazanou zapékací mísu. Smícháme protlak s vodou, cukrem  a solí a podlejeme papriky v míse.

Vše dáme do trouby zapéct , tak asi na 200°C asi 30 minut.

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

 

 

Obměna:   Místo paprik lze použít cuketa a nebo lilek. Cuketu a nebo lilek očistíme od slupky, rozpůlíme, vydlabeme jadérka a u lilku je přidáme do směsi. Půlky  osolíme  a necháme odpočinout. Pak je naplíme směsí, podlejeme protlakovou směsí a dáme zapéct.