Nudle se zeleninou

 Uvaříme si nudle jakéhokoliv tvaru , nejlépe  vrtule a nebo mašličky a to z tvrdé pšenice.

 

Očistíme si cibuli, česnek, mrkev, brokolici, houby, nebo cuketu, nebo hrášek a jinou zeleninu, kterou máme rádi.

 

Na pánvičce na oleji lehce zesklovatíme cibuli, pak přidáme vodu a pak nakrájenou zeleninu na malé kousky a nebo tenké pásky. Taky houby. Pokud jsou sušené, tak je nejprve namočíme  a pak nakrájíme. Hodí se žampióny, hříbky, ale mohou být i Shiitake a nebo hlíva ústřičná.

Přidáme koření, sůl, pepř, bazalku a může být i kurkuma či kari koření lehce. Vše z lehka dusíme, obvykle stačí tak 10  minut. Pokud se voda vypařuje, tak jí trošku přidáme. Na konec přidáme prolisovaný česnek. Vmícháme hotové nudle a ve zbytku tepla na pánvičce promícháme.

 Dáváme na talíř a zdobíme syrovou zeleninou nebo salátem vedle na talíři. Nudle lze přizdobit a dochutit i strouhaným sýrem a nebo ochuceným tofu.