nemoc a zdravotnictví

 

Všichni se nějak snažíme žít tak, abychom byli zdraví a měli jsme dostatek energie k životu.

 Pokud přece jen přijde nějaký problém zdravotní a my se necítíme dobře, hledáme nějaké řešení, jak se co nejrychleji  uzdravit.

Společnost je ale bohužel nastavena tak, že většinou utíkáme ihned k lékaři a chceme rychlé řešení. Většinou v podobě léků a nebo nějaké operace apodobně.

 Někteří přece jen se snaží řešit nejprve nemoc pomocí bylinek a nebo pomocí různých léčitelů a nebo začnou hledat přece jen u sebe, co dělají špatně a co by měli změnit.

 

Nemoc projevená na fyzické úrovni ale znamená , že člověk už mnohem dříve měl  a nebo stále má nějaký psychický problém, asi  ho něco stresuje, napíná a nutí ho žít tak, že nakonec se už musí tělo ozvat, protože člověk by jinak neslyšel.

Je možné, že řeší ten člověk problém v práci, s rodinou, s dětmi, nebo ho prostě něco jiného trápí a neumí to vyřešit a zatím nevyřešil. Může také dělat chybu ve svém denním režimu a to hlavně ve stravě, v nedostatečném  pohybu,v přetížení v práci a nebo mít zbytečně vysoké nároky na své tělo vzhledem ke věku a síle a stres.

Může tedy mít nakonec i projev nemoci a třeba ani doktoři nejsou schopni říct, kde je vlastně původ nemoci, někdy se třeba i nemoc stěhuje.

 

Lékař nám předepíše nějaké vyšetření a  na základě vyšetření nám vnutí nějaký lék a my s radostí, že se tím problém vyřeší, tak léky poctivě bereme a pak vlastně opět neřešíme příčinu vzniku obtíží. Pokud si s námi někdo nepovykládá a nedostane z nás, kde máme ten psychický problém a a že ho musíme vyřešit, tak se nemoc stále vrací a nebo i stěhuje na jiný problém.

 

Základ je najít  všechny naše nezpracované  problémy a způsoby chování  a jejich úplné vyřešení a napravení  souvisí i s vyléčením .  Chemie nám samotná nepomůže, spíše nadělá ještě větší paseku a rozhodí organismus a nás oddálí od vnímání skutečného problému.

Najít základ problému může ale trošku trvat a navíc pochopení a pak změna chování nám může připadat nemožná a tak se opět uchýlíme k lékům a tak jen oddálíme nemoc a její ještě horší projevy.

Bez vlastního přičinění se nikdy nic ještě nezměnilo a ani nezmění.

 

Pochopí-li člověk , že jedině on sám je si svým lékařem, tak pak také začne pracovat sám na sobě a vezme zodpovědnost za své zdraví na sebe a může dojít k uzdravení.

 

Někdy může pomoci i lékař, ale to jen pokud už nemoc je velmi rozjetá a je potřeba napravit něco i ve fyzické formě, ale beze změny chování samotného pacienta, může opět dojít k recidivě a nebo k jiné nemoci. Nejlepší je, pokud lékař dokáže hovořit se svým pacientem a pomáhá hledat i tu příčinu samotné nemoci a nebere člověka jen jako kus pro body a peníze a skutečně chce člověka vyléčit.

 

  Myslím, že na principu hledání příčiny funguje i konstituční homeopatie, někteří psychologové, terapeuti  a léčitelé. Může pomoci i astrologie, numerologie a jiné metody, které vedou  k poznání sebe sama.

 Více v přiloženém článku, který je o  pohledu na nemoc z oblasti celostní medicíny a psychosomatiky, vysvětluje MUDr. Jan Hnízdil. Článek napsal Ondřej Hošt.

BUD SE CHCETE LECIT NEBO UZDRAVIT Ondrej Host .doc (159 kB)

 https://www.youtube.com/watch?v=veYdS9zxSPg